WebwinkelkeurAlle categorieën
0
0

5 januari 2023

De beste LED kweeklampen 2023

Beste LED Kweeklampen 2023, het jaar van inovatie en doorbraken op het gebied van LED kweeklampen, ook wel de kweeklamp van de toekomst! Moderne led kweeklampen worden steeds beter en de ontwikkeling ervan is in volle gang. Met diverse soorten lichtspectrums bieden LED lampen voor iedere cyclus de juiste type licht. Er is echter een hoop verschil in kwaliteit, aan de ene kant heb je de nieuwste high end leds die veelal in Amerika an Engeland geproduceerd worden, maar er is ook veel kaf tussen het koren. Chinese fabrikanten stunten met goedkope exemplaren, maar die presteren toch niet altijd even goed. Wil je een betrouwbare led kweeklamp dan moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Daar staan echter een lange levensduur en in sommige gevallen een lagere energierekening tegenover. Hieronder staat een overzicht van de 10 beste led kweeklampen gebaseerd op prijs-kwaliteitsverhouding en gebruiksvriendelijkheid. 

 

10. Viparspectra

Viparspectra is een heel bekend merk binnen de kweekwereld, met vele betrouwbare modellen geschikt voor groot-en kleinschalige kweekprojecten. De Viparspectra lampen staan vooral bekend om de lage prijs voor een goede kwaliteit, met een levensduur van 50.000 uur gaan de lampen zeker jaren mee. Viparspectra is opgezet in 2011 met een simpel doel in gedachten, het voorzien van kwekers voor een betaalbare maar kwalitatief goede lamp. Door uitgebreid onderzoek en testen is dat zeker gelukt met de Viparspectra V & XS series kweeklampen. Deze lampen komen goed van pas bij vertical farming, hydroponic kweken, kleine kweekruimtes of tenten maar ook grootschalig in kassen worden de lampen veel gebruikt. Sinds 2014 is Viparspectra een van de meest verkochte kweeklampen op eBay, en sinds 2017 zijn zij ook best seller op Amazon in de kweeklicht categorie. Inmiddels heeft Vipar zo’n 20 miljoen klanten wereldwijd. Dit is mogelijk door de samenwerking met Samsung en Mean Well, de makers en ontwikkelaar van de bekende led diodes. Het doel van ViparSpectra is en blijft het ontwikkelen van betrouwbare en krachtige led kweeklampen voor een mooie prijs.

Viparspectra Bestsellers

Viparspectra biedt een ruim assortiment aan led kweeklampen, voor iedere kweekruimte heeft Viparspectra een geschikt model. De V-series is tot nu toe een van de meest verkochte Full Spectrum Led kweeklampen. Met een verbruik vanaf 140W tot 270W en een prijskaartje van 130,- tot 339,-, is deze serie ledlampen toepasbaar in vrijwel iedere kweeksituatie met goed resultaat. Alle modellen zijn Full Spectrum en dus bruikbaar tijdens de gehele levenscyclus van uw gewas.

Voordelen Viparspectra

 

9. Spectrabox BB

De Spectrabox BB is een nieuwe serie led kweeklampen die enorm zuinig, duurzaam en brandveilig zijn om mee te kweken. Zoals de meeste led kweeklampen zijn de Spectrabox BB kweeklampen uitgerust met krachtige 5 watt COB leds gecombineerd met efficiënte lenzen waardoor de lichtspreiding als optimaal kan worden ervaren. De BB serie van Spectrabox is uigevoerd met Yield en Growth spectrum controllers. Met deze optie kunnen het groeispectrum en het bloeispectrum apart van elkaar worden ingesteld. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde seizoenen na te bootsen en ook kunt u geleidelijk overgaan van groei naar bloeilicht. Doordat deze led kweeklamp van Spectrabox vele extra functies biedt kan deze kweeklamp worden beschouwd als een high-end led kweeklamp. De levensduur van de BB Serie is minimaal 50.000 branduren zonder lichtintensiteit te verliezen. Ook zijn de lampen zeer efficiënt en energiezuinig.

Voordelen BB Serie

 

8. Spectrabox XTR

De Spectrabox XTR zijn Full Spectrum COB led kweeklampen van hoge kwaliteit. Door de COB-technologie produceren de XTR lampen een krachtige volledig lichtspectrum voor alle soorten planten. Verkrijgbaar in meerdere maten en vermogen, hiermee biedt de XTR-kweeklamp een goede kweekoplossing voor een lage prijs. De COB leds zorgen voor een geconcentreerde straal van intensief licht wat resulteert in een ideale kweekomgeving. Voor het menselijk oog straalt de lamp vooral wit licht af, maar het full spectrum bevat alle kleuren en zorgt voor een boost tijdens de groei en bloei. Er is door Spectrabox gebruik gemaakt van alleen de beste en duurzame materialen, dit is te merken aan de levensduur van de lampen want deze gaan tot wel 50.000 uur mee. Ook heeft u bij de XTR Serie de mogelijkheid om met een schakelaar de lamp van groei naar bloei over te schakelen. De warmteafgifte van de XTR kweeklampen is minimaal en bevordert de levensduur. Deze kweeklampen zijn plug and play en volledig dimbaar.

Voordelen Spectrabox XTR

 • Krachtige COB leds ✰✰✰✰✰
 • Werkelijk vermogen: vanaf 400 Watt ✰✰✰✰
 • Dimfunctie ✰✰✰✰✰
 • Prijs: vanaf €615,- ✰✰✰✰✰
 • Garantie 2 jaar ✰✰✰
 • Klik hier voor ons aanbod Spectrabox XTR 

 

7. Mars Hydro

Mars Hydro is een van de bekendste producenten van Led kweeklampen. Al meer dan 10 jaar maakt Mars Hydro betaalbare led kweeklampen van goede kwaliteit. Met vele modellen in verschillende prijsklasse, van quantum boards tot led bars biedt Mars Hydro voor iedere kweker een efficiënte led kweeklamp. Mars Hydro is gevestigd in China en dit zorgt voor een aantrekkelijke prijs, maar dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Er wordt gebruikt gemaakt van bekende SMD led chips met een lange levensduur en hoge opbrengst. Het bedrijf brengt constant nieuwe modellen met nog betere resultaten op de markt, nu ook de FC Serie led bars.

Full-spectrum Mars Hydro

De TS Serie LED kweeklampen is de meest recente ontwikkeling van Mars Hydro. De kweeklampen zijn te herkennen aan haar robuuste uiterlijk. Met deze kweeklamp heeft Mars Hydro haar producten aanzienlijk verbeterd. De lampen zijn een all-in-one lamp en dienen dan ook voor de gehele plantencyclus. De Mars Hydro TS Serie is uitgerust met een full-spectrum lichtspectrum welk geschikt is voor de volledige levenscyclus van de plant. Zo kunt u tijdens de groeifase de helft van de lamp gebruiken om de plant te voorzien van het juiste type kweeklicht. Door te kweken met de TS-serie kunt u uitgaan van een krachtige groei en uitbundige bloei wat resulteert tot een bizar goede opbrengst.

Voordelen Mars Hydro

 • Full-spectrum met extra IR en DR dimfunctie ✰✰✰✰✰

 • Werkelijk verbruik: 150 tot 680 Watt ✰✰✰✰

 • lange levensduur en 100% geluidsloos ✰✰✰✰✰

 • Prijs: vanaf €649,- ✰✰✰

 • Garantie 3 jaar ✰✰✰✰

 • Klik hier voor ons aanbod Mars Hydro LED kweeklampen

 

6. Spectro Light

Spectro Light produceert al talloze jaren hoogwaardige kweeklampen voor de grote en kleine kweker. De kweeklampen van Spectro Light worden door officiële instituten voor plantkunde beoordeeld en onderzocht om zo een uiterst efficiënte lamp te ontwikkelen. Hiermee heeft Spectro Light een ongekend goed PAR Spectrum bereikt met optimaal resultaat.

Spectro Light COB Kweeklamp

De COB Lampen van Spectro Light vallen onder de beste kweeklampen op het moment. En door de combinatie van innovatie en nieuwe technologie zal Spectro Light constant verbeteringen uitbrengen en haar voorgaande modellen overtreffen. Wat de COB led lampen van Spectro Light uniek maken is het originele PAR Spectrum, maar ook zijn deze lampen geschikt voor een ENEC Certificaat waardoor het mogelijk is gebruik te maken van de EIA subsidie regeling. De prijzen variëren en bieden meerdere mogelijkheden voor iedere soort kweker.

Voordelen Spectro Light

 • Krachtige COB lamp ✰✰✰✰✰

 • Werkelijk vermogen 130 tot 800 Watt ✰✰✰✰

 • Levensduur 67.000 branduren!! ✰✰✰✰✰

 • Compleet lichtspectrum ✰✰✰✰✰

 • Prijs: vanaf €299,- ✰✰✰

 • Garantie: 5 jaar ✰✰✰✰✰

 • Klik hier voor ons aanbod Spectro Light LED kweeklampen

 

5. Spectrum King

Spectrum King is gevestigd in California en met behulp van complexe plantonderzoeken hebben zij een meerdere high-end LED-kweeklampen ontwikkeld. Dankzij hun kennis over planten weten zij precies wat een ideale kweeklamp moet bieden. Ieder nieuw model wat door Spectrum King wordt uitgebracht, wordt gedaan met een reden. Tot op heden heeft ieder nieuw model de vorige overtroffen.

Spectrum King LED

Spectrum King bied in tegenstelling tot vele andere producenten van kweeklampen niet alleen Full Spectrum kweeklampen maar ook groeilampen en bloeilampen. Ook gebruikt Spectrum King meer wit licht om hiermee een zons-onder en opgang na te bootsen. Voor planten heeft dit een natuurlijk effect en geeft dit een ideale kweeksituatie voor ieder gewas. Het merk leds wat door Spectrum King gebruikt wordt zijn de welbekende CREE Leds in samenwerking met Osram en Philips. Deze leds zijn de meest gebruikte leds in kweeklampen voor het beste resultaat.

Voordelen Spectrum King

 • Full-spectrum (Beter dan de zon) ✰✰✰✰✰

 • Werkelijk verbruik: vanaf 440 Watt ✰✰✰✰✰

 • Geen ventilators = lange levensduur en 100% geluidsloos ✰✰✰✰✰

 • Prijs: vanaf €999,- ✰✰✰✰✰

 • Garantie: 2 jaar ✰✰✰

 • Klik hier voor ons aanbod Spectrum King LED kweeklampen

 

4. KIND LED

Al sinds tientallen jaren produceert KIND LED hoogwaardige en krachtige led kweeklampen. Het merk is daarom ook wereldwijd bekend als een van de beste producenten van de zeer uitgebreide ledlampen. KIND LED heeft meerdere led series, de K3 Series, K5 series en de X-series. Binnen de K5 Series zijn er 2 modellen, dit zijn de K5 XL 750 en de K5 XL 1000. Beide zijn uitgerust met krachtige LEDS en vele mogelijkheden.

KIND LED K5 Series

De K5 Series van KIND LED behoren absoluut tot de beste kweeklampen op dit moment. Met een uniek lichtspectrum wat uw gewas voorziet van alle benodigdheden als het gaat om lichtkracht en kleur. Met de meegeleverde afstandsbediening heeft u talloze opties en mogelijkheden, zo kunt u zelf bepalen welk spectrum u hanteert en de sterkte hiervan. Geschikt voor alle levensfase van ieder gewas is de KIND LED K5 serie de ideale keuze voor de ervaren maar ook beginnende kwekers dankzij het Plug & Play ontwerp. Simpel in gebruik met hoge prestaties en efficiëntie. Het instellen van de ledlamp is mogelijk via de afstandsbediening waarbij u ook de zonsopgang en zonsondergang optie heeft, hiermee creëert u voor uw gewas een optimale kweekomgeving. Met een Footprint van 120x120cm en 150x150cm, een verbruik van maar 430w en 650w, zijn de K5 XL750 en K5 XL1000 geschikt voor kweektenten, kweekkasten en iedere kweeksituatie voor een hoge opbrengst. Door het stevige frame en gebruik van hoogwaardig materiaal, zijn de KIND LED kweeklampen de prijs zeker waard. Een levensduur van maar liefst 50000 uur en weinig tot geen warmte afstoot, maakt de K5 series een betrouwbare kweeklamp voor alle doeleinden.

Voordelen Kind LED

 

3. Spider Farmer

De Plek 3 in onze top 10 beste led Kweeklampen 2023 gaat naar Spider Farmer. Spider Farmer heeft diverse modellen voor een betaalbare prijs van hoge kwaliteit. De Spider Farmer SF serie, is een serie LED quantum boards met een verbruik van 100W, 200W en 400W. De kwaliteit van deze led kweeklampen zijn zeer hoog met een goede efficiëntie. Inmiddels heeft Spider Farmer ook led kweeklampen met het led balk design op de markt gebracht namelijk de SE series. Maar de Quantum boards is voornamelijk wat Spider Farmer groot heeft gemaakt. Door gebruik van de welbekende Samsung LM301B Leds behalen de SF Quantum boards geweldige resultaten als we ze vergelijken met de kweeklampen van de andere befaamde merken. In korte tijd heeft Spider Farmer een goede naam weten te creëren en dat is vooral te danken aan de budget vriendelijke ledlampen met goede prestaties. Spider Farmer biedt met de SF serie een Full Spectrum kweeklamp met een laag energie verbruik, geschikt voor iedere kweker tijdens alle levensfase van uw gewas.

Spider Farmer Quantum Boards

Spider Farmer bestaat pas sinds 2015 en dit is lastig te beseffen, want inmiddels is Spider Farmer een van de meest gevraagde en verkochte LED-kweeklampen op de markt. In korte is Spider Farmer uitgegroeid tot een globaal merk met gebruikers in iedere hoek van de wereld. Dankzij het lichtgewicht design met hoge opbrengst, Full Spectrum, gebruikersvriendelijkheid en dimmogelijkheden zijn de led quantumboards in iedere kweeksituaties terug te vinden. Geschikt voor ontkiemen, zaailingen, groei en bloei is de Spider Farmer SF Serie een ideale lamp.

Voordelen Spider Farmer

 

2. Fluence Bioengineering

De beste LED Kweeklamp van 2023 zijn de Fluence SPYDR Serie kweeklampen. Deze ledlampen gemaakt door Fluence zijn voorzien van alles wat u verwacht van een kweeklamp van dit kaliber. De Fluence SPYDR lampen zijn er in 3 modellen; de 2I, 2P en de 2X. Fluence staat bekend om de extreem hoge kwaliteit van hun producten, dit is te danken aan de jarenlange onderzoeken naar het ideale lichtspectrum als het gaat om kweken met led. Het doel was om een lamp te creëren welke het zonlicht nabootst. Dit is inmiddels uitgegroeid tot de beste led kweeklamp van het moment. Met meerdere ledlampen in het portfolio van de hoogste kwaliteit en de meest geavanceerde technologie, achten ook wij Fluence tot de absolute nummer 1. Bij Fluence ligt de prioriteit op efficiëntie en kwaliteit maar ook is er rekening gehouden met duurzaamheid. Met een led kweeklamp van Fluence bespaart u veel geld dankzij het lage stroomverbruik.

Fluence SPYDR Series

Fluence heeft met de SPYDR serie lampen een zeer geavanceerde lamp op de markt gebracht. Uitgerust met het eigen Fluence Physiospec indoor spectrum zijn deze lampen de beste als het gaat om indoor kweken. Dit unieke spectrum is specifiek ontworpen voor de indoor teelt op kleine en grote schaal, in kassen, vertical farming, kweektenten of kweekkasten. Niet alleen zijn deze ledlampen geschikt voor iedere kweeksituatie, ook zijn de SPYDR-lampen geschikt voor alle levensfase van welke plant dan ook. Met de optionele dimmers heeft u volledige controle over de lichtkracht en efficiëntie tijdens de groei en bloei fasen van uw gewas. Met de zeer hoge efficiëntie en laag stroomverbruik behaalt u met de Fluence SPYDR kweeklampen de beste resultaten. Dankzij het ontwerp met LED balken heeft u keuze uit meerdere ophangmogelijkheden, hierdoor zijn de Fluence ledlampen erg flexibel en toepasbaar in vrijwel iedere kweek omgeving. Het frame van de ledlamp is verschaft met diverse hardware opties zodat u de lamp gemakkelijk in een kast of stelling kunt monteren zonder aanpassingen aan de lamp te brengen. Als u gaat voor een Fluence led kweeklamp kunt u dit zien als een investering. Door het gebruik van alleen het beste materiaal en technologie, gecombineerd met topklasse expertise en vakmanschap, gaan de Fluence lampen vele jaren mee. Als u kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vindt, is de SPYDR Serie gemaakt voor u. Hoge efficiëntie, laag stroomverbruik en volledig aanpasbaar naar wens zowel in lichtspectrum als in lichtkracht.

Voordelen Fluence

 

1. Lumatek LED

Lumatek is inmiddels een groot en bekend merk als het gaat om hoogwaardige led kweeklampen. Voorheen was Lumatek al bekend dankzij haar krachtige en efficiënte HPS-kweeklampen. Door de jaren heen is de LED-techniek alleen maar beter geworden en Lumatek was als een van de eerste met een noemenswaardige ledlamp op de markt. Sinds dien is de kwaliteit alleen maar voor uit gegaan en behoren de led kweeklampen van Lumatek tot de hoogste klasse. Met een lamp van Lumatek weet u dat het goed zit, met een hoge efficiëntie en betrouwbaar materiaal gaan de ledlampen lang mee en behalen constant topresultaten. Het assortiment van Lumatek wordt regelmatig verbeterd en ieder jaar komt er een nieuwe en betere groeilamp uit. Keer op keer overtreffen zij hiermee het vorige model. Lumatek lampen zijn er in vele uitvoeringen van klein tot groot, en bieden voor ieder formaat kweker een krachtige en betrouwbare kweeklamp. Als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding zijn deze ledlampen te vergelijken met de lampen van Fluence welke tot de absolute beste behoren. Er is door Lumatek gedacht aan gebruikersvriendelijkheid en prestaties, makkelijk in gebruik, hoge opbrengst en een lange levensduur.

Lumatek Zues Pro en Attis

De Lumatek lampen zijn er in 2 modellen, de ZEUS en de ATTIS. Binnen de ZEUS Series zijn de Lumatek ZEUS 1000W Xtreme PPFD CO2 en de Lumatek ZEUS Pro 600W de meest bekende lampen. Voor de modale kwekers is de ATTIS serie een ideale keuze, met een verbruik tussen de 200W en 300W en een compact design. Als u het uiterste uit uw kweekproject wilt halen zijn de Lumatek ZEUS ledlampen geschikt in combinatie met CO2, dit versnelt uw kweek en behaalt de beste resultaten.

Voordelen Lumatek

Dit zijn de top 10 beste led kweeklampen van 2023

Afhankelijk van uw budget en situatie staan hier de meest geschikte led kweeklampen op een rijtje. Als u hobbykweker bent en niet opzoek bent naar dé beste lamp voor dé beste resultaten, komt u een heel eind door te gaan kweken met betaalbare lampen als Viparspectra/Mars Hydro of Spider Farmer. Voor professionele kweekprojecten is het van belang te gaan voor duurzame, krachtige en kwalitatief goede kweeklampen als die van Spectro Light. Voor andere merken die buiten onze top tien vallen kunt u gerust veder kijken op onze led kweeklamp pagina. Meer informatie of een aanbod op maat? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers. 

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden