WebwinkelkeurAlle categorieën
0
0

1 april 2020

Het voordeel van LED protect

Tijdens het kweken van planten kan stress veel schade veroorzaken. Hierdoor is het voor kwekers belangrijk om hun planten te beschermen tegen dergelijke stress. LED Protect is een uniek product dat speciaal ontwikkeld is om planten te beschermen tegen stress die veroorzaakt wordt door LED kweeklampen. LED Protect bestaat uit een volledig spectrum van natuurlijke elementen, waaronder salicylzuur, vitamine C, bloeihormonen en fotosynthesebevorderende componenten.

LED Protect biedt verschillende voordelen voor kwekers. Het zorgt ervoor dat de cellenwand dikker wordt, waardoor de filtercapaciteit verbeterd. Het verlaagt ook de temperatuur in de kweekomgeving, waardoor planten minder snel last krijgen van warmte-stress. Tevens stimuleert het de aanmaak van vitamine C, wat helpt bij het sneller groeien en bloeien van planten. Tot slot zorgt LED Protect ook voor een hogere Brixwaarde, wat resulteert in meer droge stof en minder vocht in deplanten, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit van uw eindproduct verbeterd.

Voordelen: Wat doet LED Protect precies?

LED Protect biedt vele voordelen en is daarom een essentieel element voor iedere kweker, om ervoor te zorgen dat hun planten gezond en productief groeien. Het hoofdbestanddeel van LED protect is salicylzuur, wat een plantenhormoon is dat voornamelijk in planten wordt gesynthetiseerd voor de bescherming van pathogenen. Daarnaast heeft LED protect een volledig spectrum aan natuurlijke elementen.

Om optimale bescherming tegen stressfactoren, zoals ziektes, te bieden zorgt LED Protect voor meerdere voordelen. Om te beginnen biedt LED Protect een verhoogde weerstand tegen biotische en abiotische bedreigingen. Abiotische factoren zijn milieufactoren die geen biologische oorsprong hebben, zoals warmte, kou en zoutstress.

Daarnaast versterkt LED Protect de celwand van de plant, waardoor er een betere filter wordt bereikt voor voedingsstoffen. Verder wordt de productie van vitamine C met behulp van LED Protect gestimuleerd, waardoor de plant zich beter kan afweer tegen ziektes en de groei sneller gaat. Ook draagt LED Protect bij aan een hogere brixwaarde, waardoor de kwaliteit van het eindproduct verbeterd. Tot slot stimuleert LED Protect ook de productie van bloeihormonen, waardoor de plant eerder in bloei gaat.

Salicylzuur

LED protect bevat als hoofdbestanddeel Salicylzuur, een planteninhoudstof die gesynthetiseerd wordt voor de bescherming van pathogenen. Wanneer Salicylzuur toegevoegd wordt aan de omgeving waarin de planten groeien, geeft het de planten de mogelijkheid om resistenter te worden tegen biologische bedreigingen zoals spint, meeldauw en virussen. Dit komt omdat het de celwanden dikker maakt waardoor er minder ziekteverwekkers binnen komen. Daarnaast zorgt Salicylzuur voor een betere weerstand van de planten tegen abiotische (niet-biologische) stressfactoren zoals warmte, kou en zoutstress.

Een ander voordeel van Salicylzuur is dat het het watergehalte in de plant regelt. De celwand zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden, en regelt het verder vochtgehalte. Als gevolg daarvan kunnen de planten meer energie besteden aan bloei en groei in plaats van overleven.

Daarnaast zorgt Salicylzuur ook voor een verhoging van de Brixwaarde. Brix staat voor het percentage suikers en andere organische verbindingen in het sap van een plant. Een hoge Brixwaarde betekent dat er meer ‘droge stof’ in een plant aanwezig is. Dit betekent dat de kwaliteit van de plant erdoor verhoogt. Salicylzuur is verantwoordelijk voor de productie van vitamine C, wat de planten verder helpt om resistenter te worden te

Weerstand tegen Ziektes

LED Protect biedt een optimale bescherming tegen stressfactoren zoals ziektes. Wanneer virussen, bacteriën of schimmels een bedreiging vormen voor uw planten, helpt LED Protect het immuunsysteem van de plant te versterken en dus resistenter te maken. Met LED Protect verlaagt u het risico dat uw planten worden aangevallen door schadelijke ziektes.

Daarnaast zal de weerstand van uw plant tegen andere biotische bedreigingen zoals spint of meeldauw sterk toenemen. Daarnaast beschermt LED Protect uw planten tegen abiotische bedreigingen, zoals warmte, kou of zoutstress.

Verdikking Celwand

LED protect zorgt tevens voor een dikkere celwand, wat zorgt voor een plant die zich resistenter maakt tegen luchtdruk. Daarnaast is het voordeel van een dikkere celwand dat de waterhuishouding beter is dan wanneer u zonder LED protect kweekt. Water in de plant stroomt constant van de wortel naar de bladeren. De motor van deze constante stroming naar boven is het verdampen van het water over de bladeren. Hierdoor kan er een tekort aan water ontstaan. Water dient als transportmiddel voor voedingsdeeltjes. Deze voedingsdeeltjes worden bij de celwand van de plant gesorteerd. De celwand bepaald of de deeltjes mogen doordringen. Het voordeel van LED protect is dat de celwand dikker wordt, wat zorgt voor een betere filter van voedingsdeeltjes.

Hogere Brixwaarde

LED protect van EPS zorgt voor een lagere brixwaarde. Met een hoger brixwaarde betekent dit dat er minder vocht in de plant zit en meer droge stof. Het voordeel is dat uiteindelijk de kwaliteit van het eindproduct beter wordt. Een hogere brixwaarde zorgt ook voor een betere waterhuishouding, wat betekent dat het water sneller naar boven gaat vanuit de wortels. Dit vermindert het risico op voedseltekorten.

Daarnaast kunnen de cellen van de plant door de hogere brixwaarde een betere filterfunctie hebben. Hierdoor kunnen de voedingsdeeltjes alleen door de celwand gaan die het nodig hebben, waardoor de plant nog meer voeding in zich kan opnemen.

Meer aanmaak van Vitamine C

Net als mensen kunnen ook planten een extra boost krijgen van vitamines. Vitamines helpen planten om hun beste prestaties te leveren bij het kweken. Door gebruik te maken van LED Protect wordt het percentage vitamine C in uw planten gestimuleerd. Vitamine C helpt bij de groei en bloei van de planten, evenals bij de snellere en gelijkmatige afrijping van de vruchten.

Het gebruik van vitamine C is vooral belangrijk wanneer er geen andere stoffen zijn die als voedingsstof dienen. Het handige aan LED Protect is dat het volledig uit natuurlijke elementen is samengesteld. Er hoeft daarom geen extra voedingstekorten te worden vermeden wat zorgt voor een goede groei en bloeifase van uw planten zonder de nodige obstakels.

Stimulatie van Bloeihormonen

LED Protect bevat vitamines en mineralen die planten helpen resistenter te worden. Naast het versterken van de celwanden, helpt het ook bij het stimuleren van de bloei. Planten produceren bloeihormonen die de bloeicyclus aansturen. Door deze hormonen te stimuleren, zullen planten sneller overgaan naar de bloeistage en op die manier meer product opleveren.

Het mooie aan LED protect is dat het een volledig spectrum aan natuurlijke elementen bevat waardoor deze alle benodigde moleculen voor planten bevat. Hierdoor kunnen planten hun voedingstekorten vermijden waardoor er een betere groei kan plaatsvinden.

De kwaliteit van het eindproduct wordt dus verbeterd, door deze stimulatie van de bloeihormonen. Dit resulteert in een betere opbrengst en een goede kwaliteit, door de hogere brixwaarde die hoort bij de naam LED Protect.

Meer Fotosynthese

Fotosynthese is een proces waarbij de planten energie uit licht halen. In dit proces worden koolstofdioxide, water en licht omgezet in glucose, wat essentieel is voor de groei van planten. Met LED Protect kunnen planten meer bladgroen aanmaken. Bladgroen is een vereiste voor fotosynthese. Door het gebruik van LED Protect wordt de fotosynthese van uw planten efficiënter. Hierdoor krijgen ze meer energie en voeding waardoor ze beter gedijen en makkelijker groeien.

Lage Temperaturen

Veel planten hebben hete temperaturen in hun omgeving nodig om goed te kunnen groeien. Echter, deze warmte kan ook schadelijk zijn voor sommige soorten. Bij het kweken van planten met een HPS-lamp, produceert de lamp veel warmte die schade kan aanrichten aan uw planten. LED-kweeklampen, daarentegen, produceren vele malen minder warmte dan HPS, waardoor het risico van te veel warmte veel lager is. Door de lage temperaturen creëert u een meer stabiele kweekomgeving en houdt u uw planten in evenwicht. LED protect helpt bovendien bij dit proces door stressfactoren te verminderen die mogelijk worden veroorzaakt door warmte. Hierdoor hoeft u minder vaak schimmels en bacteriën te bestrijden die schadelijk kunnen zijn voor uw planten.

Verhoogde precisie

Een van de voordelen van het gebruik van LED Protect is dat het een grotere precisie biedt dan alternatieve methodes. Doordat deze voedingsstof wordt verrijkt met specifieke ingrediënten, worden de voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid vrijgegeven. Ook controleert LED Protect automatisch of er voldoende voedingsstoffen in de plant aanwezig zijn door voortdurend te monitoren. Als er te veel voedingsstoffen in de plant zitten, zal LED Protect de voedingsstofdosering verminderen. Deze stapsgewijze dosering zorgt voor een nauwkeurige beheersing van het gehalte aan voedingsstoffen, waardoor ervoor wordt gezorgd dat de optimale omstandigheden worden gecreëerd voor de groei en bloei van de planten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de verhoogde precisie van LED Protect een meer consistente kweekomgeving verstrekt. Hierdoor hebben planten minder last van stress en worden ze beter beschermd tegen schadelijke pathogenen die anders mogelijk schade hadden veroorzaakt.

Conclusie

LED Protect is een revolutionair product waarmee planten stressbestendiger worden. Het verdikt de celwanden, creëert meer bloedgroen, blaast de fotosynthese activiteiten op en maakt uw planten resistenter tegen zowel biotische als abiotische bedreigingen. Daarbij verhogen LED Protect producten het gehalte aan vitamine C, stimuleren ze de aanmaak van bloeihormonen en verhogen ze de brixwaarde. Bovendien produceert de LED kweeklamp minder warmte, waardoor de temperatuur gedurende de kweek optimaal blijft. LED Protect is het perfecte supplement in uw kweekproces, wat zorgt voor gezonde, stressarme planten die productiever zijn dan ooit tevoren.

Unieke kenmerken van LED Protect

LED Protect bevat unieke kenmerken die het een uitstekend product maken voor het kweken van gezonde planten.

 • Salicylzuur: Hoofdbestanddeel van LED Protect, een planthormoon dat voornamelijk in planten gesynthetiseerd wordt.
 • Weerstand tegen ziektes: Zorgt voor een betere weerstand tegen biotische (spint, meeldauw) en abiotische (warmte, kou) bedreigingen.
 • Verdikking celwand: Zorgt voor luchtdruk resistentie en een betere filter voor voedingsdeeltjes.
 • Hogere brixwaarde: Planten met een hoge brixwaarde bevatten minder vocht en meer droge stof.
 • Meer aanmaak van vitamine C: Zorgt voor snellere groei en bloeivorming, en snellere en gelijkmatige afrijping van vruchten.
 • Stimulatie bloeihormonen: Zorgt voor een snellere reactie van het bloeihormoon.
 • Meer fotosynthese: Zorgt voor een efficiëntere fotosynthese.
 • Lage temperaturen: LED lampen produceren vele malen minder warmte als traditionele HPS lampen.

Het gebruik van LED protect om de beste resultaten te behalen, is afhankelijk van de dosis en de intensiteit. Verschillende situaties kunnen verschillende doseringen vergen. Om dit mogelijk te maken, heeft LED Protect een aantal suggesties gemaakt voor het gebruiksdoel. Kort samengevat zijn er twee type doseringen:

 • Basisdosering: Dit is de minimale dagelijkse dosering die nodig is om de natuurlijke groei en de bloeivorming van uw planten te bevorderen.
 • Maximumdosering: Dit is de uiterste dosering die LED Protect toevoegen aan uw plantenvoedingswater. Deze doseringen moeten worden gebruikt wanneer de planten moeten worden beschermd tegen schimmel, bacteriën en ongedierte en in extreme gevallen.

In de meeste gevallen is het raadzaam de basisdosering te gebruiken voor het verkrijgen van de beste resultaten. Een basisdosering voor hoogwaardig water is 0,5 ml per liter, terwijl een basisdosering voor lage kwaliteit water 0,7 ml per liter is. U kunt de dosering verhogen naar maximum 1 ml bij hoogwaardig water en 1,2ml bij lage kwaliteit water.

Over de afgelopen jaren hebben steeds meer kwekers ontdekt hoe effectief LED protect kan zijn voor het behouden van een gezonde groei en bloei van hun planten. Het is een handig product dat u helpt bij het ontwikkelen van een optimale omgeving voor elke kweekfase. Of je nu net bent begonnen met kweken of al twintig jaar ervaring hebt, LED protect geeft uw planten de voedingsstoffen die ze nodig hebben om zo gezond mogelijk te groeien.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van LED protect. Een van de belangrijkste voordelen is dat het UV licht blokkeert. Dit betekent dat alle schimmels en bacteriën die zich zouden kunnen ontwikkelen in een kweekomgeving geen kans krijgen om zich te manifesteren.

Daarnaast verhoogt LED protect de brixwaarde, wat het percentage droge stof in uw planten verhoogt. Hierdoor is er minder kans op watertekorten. Watertekorten kunnen ervoor zorgen dat uw planten minder voedingsstoffen opnemen, wat resulteert in een trager groeiproces of zelfs een stop van de groei. Ook helpt het bij het voorkomen van voedingsstoornissen door het reguleren van voedingsmopvementen in cellen.

LED protect werkt ook in op het hormoon salicylzuur, dat door planten wordt geproduceerd om ziektes te bestrijden. Door de toevoeging van LED protect kan de plant zichzelf beschermen tegen biotische én abiotische bedreigingen.

Door het medicijn in te nemen voordat het effect opt

Sommige problemen bij gebruik

Hoewel LED Protect een uitstekende stressbescherming aanbiedt, zijn er ook enkele mogelijke problemen bij het gebruik ervan. Een van de belangrijkste problemen is dat LED Protect alleen effectief is bij het gebruik van LED kweeklampen. Als je HPS-lampen gebruikt, zal het product niet werken. Daarnaast is het belangrijk om de juiste dosering te gebruiken. Als u te veel LED Protect toedient, kan dit schadelijk zijn voor de plant. Het is raadzaam om de voorgestelde doseringen te volgen, die afhangen van de omstandigheden waarin de planten groeien. Ook moet je ervoor zorgen dat je de LED Protect volledig oplost in water voordat je het toedient aan de planten. Wanneer je teveel aanmaakt, kan dit ook schadelijk zijn voor de planten. Als je hier niet op let, kan dit ertoe leiden dat je planten meer kwetsbaar worden voor stressfactoren.

Frequently asked questions about LED Protect

 • Q: What is Salicylzuur?
  A: Salicylzuur is a plant hormone that is naturally synthesized in plants for the protection of pathogens.
 • Q: What are the abiotic factors that LED Protect protects against?
  A: Abiotic factors are environmental factors with no biological origin, such as heat, cold and salt stress.
 • Q: How does LED Protect promote a thicker cell wall?
  A: By supplying all of the necessary molecules in the plant as nutrients, LED Protect can reduce nutrient deficiencies and promote a thicker cell wall.
 • Q: What is the benefit of a higher Brix value?
  A: A higher Brix value signifies that your plants contain less water and more dry matter, resulting in better quality of the end product.
 • Q: What is the role of Vitamin C in LED Protect?
  A: Taking LED Protect increases the amount of Vitamin C in your plants, which leads to faster growth and bloom formation, and quicker and more even ripening of fruits.
 • Q: How does LED Protect stimulate flowering hormones?
  A: LED Protect stimulates the production of flowering hormones which leads to quicker transition from the vegetative to flowering phase for plants.
 • Q:What is the benefit of increased photosynthesis?
  A: LED Protect makes photosynthesis more efficient, as it results in more chlorophyll being produced by the plant, which acts as the machine to convert grow light into energy used for photosynthesis.

Laat een reactie achter

Comment form - Text

* Verplichte velden