WebwinkelkeurAlle categorieën
0
0

Fluence Spyder 2I

Direct leverbaar

Productomschrijving
De Fluence Spydr 2i led kweeklamp is een ongelofelijk krachtige lamp van Fluence. Fluence is een betrouwbaar merk dat voornamelijk full spectrum led kweeklampen produceert. Ook de Spydr 2i is een full spectrum lamp. De lamp is ontwikkeld voor High PPFD Cultivation. Bij deze kweekmethode worden er extra sterke lampen gebruikt omdat er extra CO2 wordt toegevoegd aan de kweekruimte. De extra lichtintensiteit zou schadelijk zijn voor de planten als er geen extra CO2 werd toegevoegd. De Spydr 2i i..

De Fluence Spydr 2i led kweeklamp is een ongelofelijk krachtige lamp van Fluence. Fluence is een betrouwbaar merk dat voornamelijk full spectrum led kweeklampen produceert. Ook de Spydr 2i is een full spectrum lamp. De lamp is ontwikkeld voor High PPFD Cultivation. Bij deze kweekmethode worden er extra sterke lampen gebruikt omdat er extra CO2 wordt toegevoegd aan de kweekruimte. De extra lichtintensiteit zou schadelijk zijn voor de planten als er geen extra CO2 werd toegevoegd. De Spydr 2i is dus niet geschikt voor kwekers die niet kunstmatig CO2 toevoegen aan hun kweekruimtes. We spreken over een opgevoerde hoeveelheid CO2 van 800 tot 1400 PPM. In percentages is dat dus 0,08 tot 0,14 procent. Met extra CO2 kunnen planten een hogere lichtintensiteit omzetten in energie en koolhydraten. Met High PPFD Cultivation groeien planten sneller en bloeien ze uitbundiger. De opbrengst kan tot wel 20 procent groeien. De Fluence Spydr 2i is krachtig genoeg om een ruimte van 120 x 120 centimeter te belichten met slechts 630 watt verbruik. De Spydr 2I vervangt een traditionele HPS kweeklamp als Dimlux van 1000 watt.

Kweken met CO2 Fluence Spydr 2i

De Spydr 2i is een lamp met een hoge lichtintensiteit. Voor beginnende kwekers met weinig ervaring kan het lastig zijn om goed met deze lamp om te gaan. De hoeveelheid licht die deze lamp produceert is namelijk schadelijk voor je planten als je niet de juiste hoeveelheid CO2 toevoegt. Bovendien moet het CO2 gehalte in de kweekruimte continu op het goede peil worden gehouden. De Spydr 2i produceert ook een grotere hoeveelheid UV licht dan andere led kweeklampen. Daarom moet je ook je ogen en je huid afdekken met beschermingsmiddelen.

Het lichtspectrum van Spydr 2i

De Fluence Spydr 2i led kweeklamp beschikt over een speciaal lichtspectrum dat door Fluence zelf is ontwikkeld. Dit spectrum heeft PhysioSpec indoor en is bedoeld voor indoor kweken. De lamp is geschikt voor de hele levenscyclus van je planten. Je kunt de lamp ook gebruiken voor stekken, zaailingen en clonen. Op de CRI schaal (Color Rendering Index) scoort deze lamp een waarde van 85. Dit betekent dat het licht uitermate geschikt is voor professionele omstandigheden, zoals werk en onderzoek. De lamp biedt levendige en natuurlijke kleuren en een belangrijk contrast tussen deze kleuren. Je kunt een aparte dimmer bij deze lamp kopen, zodat je nog minder energie verbruikt.

De optimale efficiëntie van Fluence

De Fluence Spydr 2i led kweeklamp gaat ontzettend zuinig om met energie. Deze lamp heeft een grote reikwijdte en verdeelt het licht gelijkmatig over de planten. Bovendien dringt het licht diep door de bladeren heen. De lamp maakt geen gebruik van ventilatoren, dus je hebt geen last van geluid bij deze lamp. Een voordeel van deze lamp is dat je de 2i kunt aansluiten op een netwerk met andere lampen. De lamp is vooral geschikt voor kweektafels, kweektenten en vertical faming, oftewel kweken in stellingen. Je krijgt een handige ophangbevestiging erbij. Zorg ervoor dat je weet hoe je moet kweken met CO2 voordat je deze lamp aanschaft. Anders kunnen je planten beschadigen. Kweek je al met CO2? Dan is het verstandig om deze lamp aan te schaffen zodat je planten ook echt wat aan die extra CO2 hebben.

Productspecificaties

Categorie
Fluence
Garantie
3 jaar

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews
Schrijf je eigen review

Recent bekeken producten

Fluence Spyder 2I
FluenceFluence Spyder 2I
0 reviews

De Fluence Spyder 2I belicht tot 120 x 120 cm en verbruikt 645 watt

De Fluence Spyder 2I belicht tot 120 x 120 cm en verbruikt 645 watt

€1.169,95 Incl. btw
Toevoegen